Divizia de Cercetare IBM

Cercetarea stiintifică a început la IBM în anul 1945 si de atunci a evoluat reprezentînd astăzi unul dintre cele mai puternice organisme de cercetare din lume. Divizia de cercetare este alcătuită din 7 laboratoare la care lucrează cca. 2.600 de angajati si generează aprox. un sfert din totalul de 30.000 de patente detinut de IBM în întreaga lume.

Thomas J. Watson Research Center, a fost înfiintat în 1961, la Westchester County, New York, este cel mai mare laborator de cercetare, în el lucrînd cca. jumătate dintre cercetătorii IBM. Cercetările sînt focalizate pe semiconductoare, fizică, stiinta calculatoarelor si matematică.

Almaden Research Center, a fost înfiintat în 1986, la San Jose, California, are cca. 700 de angajati si studiază sisteme si tehnologii de stocare a datelor si stiinta calculatoarelor.

Austin Research Laboratory, a fost înfiintat în 1995, la Austin, Texas, are cca. 30 de angajati si studiază proiectarea circuitelor imprimate si noi tehnici si instrumente pentru proiectarea de microprocesoare de mare performantă.

China Research Laboratory, a fost deschis la Beijing în septembrie 1995, are cca. 20 de angajati si este specializat pe studierea limbii chineze si pe recunoasterea vorbirii, ca si pe tehnologii pentru biblioteci digitale.

Haifa Research Laboratory, a fost înfiintat în 1982 la Haifa în Israel, are cca. 230 de angajati si studiază matematici aplicate, stiinta calculatoarelor si inginerie.

Tokyo Research Laboratory, a fost înfiintat în 1982 la Yamato în Japonia, are cca. 250 de angajati si studiază stiinta calculatoarelor, tehnologii de stocare si fabricatie semiconductori.

Zurich Research Laboratory, a fost înfiintat în 1956 la Ruschlikon în Elvetia, are cca. 200 de angajati si studiază sisteme de comunicare si tehnologii aferente, optoelectronică si fizică.


(C) Copyright Computer Press Agora