Java Beans

La conferinta JavaOne organizată de JavaSoft între 29-31 mai a fost anuntată initiativa cu nume de cod "Java Beans". Initiativa are ca scop dezvoltarea unor API-uri deschise scrise integral în Java care vor permite dezvoltatorilor să scrie applet-uri si aplicatii folosind componente reutilizabile care îsi pot transfera functionalitatea către alte applet-uri si aplicatii ca si către aplicatii non-Java dependente de platformă. Noul proiect este sustinut de firme precum Borland, IBM, Lotus, Netscape, Oracle si Symantec.

Java Beans adaugă cpacităti dinamice la aplicatiile si applet-urile portabile scrise în Java. De exemplu, un buton sau un icon într-un document poate lansa desenarea unui grafic într-un alt document; o sursă dinamică de date dintr-un document poate fi reprezentată ca un grafic în alt document.

Java Beans va oferi o integrare puternică si transparentă între aplicatii de formate diferite inclusiv HTML, COM, OpenDoc si LiveConnect. Componentele Java Beans, care vor fi disponibile si sub formă de applet-uri vor putea fi înglobate în containere precum Netscape Navigator, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Word sau Excel, Microsoft Visual Basic, etc.

Java Beans va fi scrisă complet în Java oferind astfel posibilitatea de a scrie un component o singură dată si de a îl rula oriunde.


(C) Copyright Computer Press Agora