Doar pentru premianti

Doamna Meg MacGougan se ocupă cu recrutarea de personal tehnic în cadrul Microsoft Corporation. Anul acesta a făcut o "vizită de lucru" (si) la Bucuresti, unde a intervievat mai multe persoane si a fost la rândul ei intervievată de BYTE România. A rezultat articolul pe care vă invit să-l lecturati în cele ce urmează... Mi-a precizat de asemenea că va răspunde cu plăcere oricăror întrebări referitoare la posibilitătile de angajare la Microsoft.

Augustin MOGA

Să începem cu o primă întrebare... Anul trecut, patru programatori români au plecat la Seattle pentru a lucra în cadrul Microsoft-ului (este corect?). De ce v-ati decis în favoarea lor? Ce anume i-a făcut să iasă în evidentă? Si cu ce se ocupă ei acum?

Cred că au fost (sau sunt) sase din România. Ce ne-a determinat să ne decidem în favoarea lor? Ei bine, noi angajăm oameni care îndeplinesc trei criterii:

  1. au o solidă educatie si experientă tehnică;
  2. au o abilitate deosebită de rezolvare a problemelor; si
  3. au o pasiune pentru tehnologie;

Cei sase oameni din România pe care i-am angajat îndeplineau aceste criterii. În decursul anului am constat cât de buni sunt pe pozitiile lor si i-am întrebat dacă mai cunosc alte persoane la fel de talentate ca si ei. Aceasta este modalitatea prin care facem majoritatea angajărilor, aici, la Microsoft.

Toti cei sase lucrează momentan în grupul NT, având functii de Software Designer Engineer. Unii sunt în cadrul echipei de testare, iar ceilalti în cadrul echipei de dezvoltare.

Stiu că în cursul acestui an ati fost în România pentru a recruta noi programatori. Stiu de asemenea că nu a fost vorba de un concurs pe un număr limitat de locuri, candidatii fiind în competitie doar cu ei însisi... În aceste circumstante, cât de multi programatori au îndeplinit nivelul cerut, si care a fost numărul total al celor care au participat? Ce anume îi asteaptă? Ce responsabilităti vor avea în noile lor pozitii?

Afirmatia ta referitoare la faptul că singurul criteriu de evaluare a candidatilor depinde de ei însisi este corectă. Apreciez acuratetea.

Devreme ce suntem încă în procesul selectiei (interviuri finale), îmi este imposibil să dau un număr exact referitor la ofertele pe care le vom face, si câte dintre acestea vor fi acceptate.

Ce anume vor munci? În echipa de testare a NT-ului ca Software Designer Engineer. La ce anume exact, îmi este imposibil să spun. La Microsoft, în loc să spunem că ei vor face x, y, sau z, avem flexibilitatea de a le oferi pozitii croite în mod special în functie de talentul, experienta si interesele fiecăruia, pe măsură ce au de-a face cu noi provocări tehnologice.

Care le vor fi responsabilitătile? Din nou, acest lucru depinde de priceperea, talentul si experienta fiecăruia. Noi încurajăm pe toată lumea să preia atât de multă responsabilitate cât pot să "facă fată" în mod rezonabil.

A fi programator la Microsoft pare a fi un vis pentru o multime de lume (pot paria pe 99% dintre programatorii români)... Ei bine, întrebarea este: de ce? Ce este atât de atractiv acolo? Care este motivatia principală a candidatilor? Ce răspund ei atunci când îi întrebi despre motivatii?

De ce să lucrezi la Microsoft când poti lucra la orice companie din lume? De ce este atât de atractiv? Am avut odată un candidat care mi-a spus că a lucra aici este "ca si când ai munci la NASA în anii ‘60: pot veni aici si pot face lucruri noi, sau pot merge altundeva să citesc despre ele". Avem cea mai ciudată asociere de oameni la un loc pe care o poti găsi undeva: există tineri si există bătrâni, avem bărbati si femei, sociabili si altii foarte-foarte timizi, oameni superficiali si altii foarte meticulosi, unii care fac si altii care nu fac baie, oameni din cele patru colturi ale Pământului. Nu există nici un motiv care să ne fi adunat la un loc, cu exceptia pasiunii noastre pentru tehnologie.

Poate fi si ceva legat de frumusetea campusului si de popcorn-ul gratuit.

Care este motivul numărul unu? Oportunitatea de a lucra cu alti oameni destepti, având ca sarcină de lucru în fiecare zi să te gândesti la o modalitate de a vinde software de foarte bună calitate, pe care milioane de programatori îl vor folosi pentru a-si face propriile programe mai bune, milioane de companii îl vor utiliza pentru a deveni mai profitabile, si milioane de oameni îl vor utiliza pentru a-si face vietile mai usoare, mai bune sau mai distractive.

În încheiere, o întrebare mai "distractivă"... Obisnuiti să glumiti cu candidatii? Să le spuneti o glumă... poate chiar un banc pe seama Microsoft-ului sau a lui Bill Gates? Dacă da, puteti să-mi dati un exemplu? Sau două? Sau mai multe?

Să glumesc cu candidatii... Credeam că sunt cunoscută pentru replicile mele spirituale, pline de duh... glumele, nu sunt tocmai stilul meu...

De ce mă întrebi? Ai auzit vreo glumă bună pe seama Microsoft-ului?

Vroiam doar să aflu atmosfera unui interviu... Vă multumesc pentru că v-ati făcut timpul necesar pentru a răspunde întrebărilor mele... Mult noroc si succes în afaceri! Si continuati să-i găsiti pe cei mai buni!

Doamna Meg MacGougan poate fi contactată la adresa:

One Microsoft Way,
Redmond, WA 98052-6399
United States of America

sau prin e-mail: megmac@microsoft.com


(C) Copyright Computer Press Agora