Seria HP DeskJet 670C

Momentul culorilor la domiciliu a sosit.
Furnizori de vârf ca Hewlett-Packard, Epson, Lexmark și Canon
au ieșit pe piață cu produse sub 200$

Unul din liderii mondiali de pe piața imprimantelor, Hewlett-Packard, cu seria de imprimante color Deskjet 670C, lansată la sfârșitul lunii aprilie în Salo Alto, California, țintește înlocuirea vechilor imprimante din seria DeskJet 400, prin vitezele sporite și calitatea superbă de tipărire, multiplele opțiuni de manipulare a hârtiei și, nu în ultimul rând, prin prețul acestora, care, în SUA, se situează sub 200$.

Noua imprimantă HP DeskJet 670C reprezintă o referință pentru firma Hewlett-Packard în privința raportului performanță/preț. Deoarece aceste imprimante sunt ideale pentru clienții sensibili la preț, cum sunt studenții, elevii și alți amatori de culoare la domiciliu, firma Hewlett-Packard reușește să-și extindă piața de desfacere a imprimantelor.

O tipărire color mai ușoară și mai diversificată

Configurarea imprimantei cu două cartușe de cerneală precum și integrarea tehnologiei HP ColorSmart a înlăturat vechea modalitate de tipărire color, în care utilizatorul trebuia să-și imagineze care ar fi tonalitățile de culoare pe care trebuie să le folosească în scopul obținerii unui rezultat bun. Tehnologia ColorSmart ajustează automat setările de culoare pentru text și grafică, furnizând un rezultat optim. Sistemul RealLife Imaging, incluzând tehnologia de rezoluție mărită HP, asigură calități excelente culorilor precum și o culoare neagră bine definită.

Imprimantele se conectează simplu la calculatorul personal, iar software-ul se instalează ușor, oferind o soluție completă de tipărire sub Microsoft Windows, inclusiv asistență instantanee. Prin culorile și grafica pline de viață, pe care le așterne în orice document, seria de imprimante DeskJet 670C transformă calculatorul de birou într-o stație de creativitate.

De asemenea, aceste imprimante oferă utilizatorilor un spectru larg de posibilități, începând cu tipărirea invitațiilor pentru zile de naștere și calendare personale, până la prezentări și rapoarte de o calitate profesională. În plus, imprimanta DeskJet 672C se livrează împreună cu PrintPaks Pop-Up Greeting Card Kit II, un program ce permite crearea unor felicitări având în interior mesaje în relief.

Calitatea tipăririi este excelentă și se poate realiza pe o gamă largă de suporturi de tipărire: hârtie plană, cărți poștale, plicuri, etichete, filme transparente, coli de dimensiuni nestandard.

Aceste imprimante sunt echipate cu un singur alimentator, atât pentru colile de hârtie cât și pentru plicuri. Acesta permite tipărirea plicurilor fără să fie necesară îndepărtarea colilor de hârtie din rezervor. Capacitatea alimentatorului este de 100 de coli de hârtie, 50 filme transparente, 20 de plicuri sau 30 de cărți poștale.

Sistemul RealLife Imaging

Sistemul RealLife Imaging al firmei HP integrează mai multe elemente tehnologice în scopul obținerii unei calități de excepție, pe o gamă largă de suporturi de tipărire.

ColorSmart este o tehnologie de interpretare automată a culorilor care vine în sprijinul tipăririi color, simplificând-o. Această tehnologie analizează tipul datelor trimise la imprimantă, etichetează fiecare element în parte (text, grafică, fotografie) și îi aplică fiecăruia tipul corect al hărții de culoare. Astfel, rezultatul este unul superb, chiar dacă aceste elemente apar combinate pe aceeași pagină.

Tehnologia de rezoluție mărită scanează imaginea și adaugă sau șterge anumite puncte pentru o mai mare claritate, deoarece calitatea punctelor este mult mai importantă decât cantitatea acestora.

Un alt aspect important este independența față de suportul de tipărire. Cerneala neagră bazată pe pigmenți creează contururi bine definite, datorită faptului că pigmenții nu sunt absorbiți de hârtie. Cerneala color este rezistentă la degradări, fiind special preparată pentru a împiedica fenomenul de pierdere a intensității culorilor în timp și a mări strălucirea acestora.

Viteză și performanță

Din această clasă de imprimante, seria DeskJet 670C este probabil cea mai rapidă. Imprimanta scoate 4 pagini pe minut, la tipărirea alb/negru și 1.5 pagini pe minut, la tipărirea color. De asemenea, imprimanta atinge o rezoluție maximă de 600 x 600 puncte pe inch, aceasta fiind destinată tipăririi profesionale a textelor alb/negru și 600 x 300 puncte pe inch în cazul tipăririi imaginilor color.

Informații suplimentare despre această serie de imprimante le puteți obține de la firma S&T România SRL (tel.01-330.72.17), care ne-a pus la dispoziție pentru testare această imprimantă, de la furnizorii Hewlett-Packard din România sau puteți vizita site-ul firmei HP.


BYTE România - august 1997


(C) Copyright Computer Press Agora