ViewSonic în România

Daniel Moldovan

Lansarea unei noi firme de renume pe piața românească de monitoare.

Domnul Willie Lohrke, responsabil cu vânzările pe piața central și est europeană, din partea firmei ViewSonic a fost prezent la seminarul NetWell'97. Cu această ocazie, dânsul a avut amabilitatea să ne acorde un interviu.

BYTE: Compania ViewSonic a cunoscut o creștere explozivă într-un timp record. Care sunt substraturile acestei evoluții?

Lohrke: ViewSonic oferă monitoare de înaltă performanță pentru un preț foarte, foarte bun. Noi încercăm să devenim un lider al pieței în ceea ce privește raportul preț/performanță. Aceasta înseamnă obținerea celui mai bun monitor din punctul de vedere al calităților și specificațiilor pentru prețul cel mai bun. Acesta este unul din motive. Un alt motiv îl constituie canalele de distribuție pe care le folosim și politica globală. Noi oferim partenerilor noștri și dealer-ilor un suport consistent în service și marketing. Acesta este într-adevăr punctul forte al politicii ViewSonic.

BYTE: Ce ne-ați putea spune despre politica ViewSonic vis-a-vis de piața românească?

Lohrke: Noi avem parteneri și distribuitori în toate țările din Europa cu excepția României și fostei Iugoslavia. În prezent, în România avem o colaborare cu firma Tornado Systems din Constanța care s-a dovedit a fi un partener excelent. Eu cred că împreună vom realiza o bună implementare a produselor ViewSonic pe piața din România. Știm însă că aceasta va lua ceva timp, deoarece ViewSonic este destul de nouă pe această piață.

BYTE: Ce va aduce nou ViewSonic pe piața românească?

Lohrke: Atunci când vorbim de ViewSonic, ne referim la un set de produse care este poziționat foarte aproape de calitatea oferită de firme de marcă cum ar fi Sony, Mitsubishi sau NEC. Astfel, dacă veți studia specificațiile tehnice ale monitoarelor ViewSonic, veți descoperi că ele pot fi configurate la aceleași performanțe cu ale unui monitor Sony însă pentru un preț mult mai bun. În plus, ViewSonic oferă pentru monitoarele sale o asistență tehnică și o garanție de trei ani atât în Statele Unite cât și în Europa. În acest scop, aici în România, împreună cu Tornado Systems, ViewSonic va deschide și va echipa puncte de service în care va pregăti potențialii reseller-i și va lansa, în exclusivitate, un program numit Express ExchangeSM, de minimizare a timpilor morți (down-time) în cazul unei căderi.

BYTE: Ce tehnologii folosește ViewSonic pentru realizarea propriilor monitoare?

Lohrke: Una dintre tehnologiile de realizare a tuburilor catodice, folosite de ViewSonic, ar fi cea a măștii perforate, în care pastilele de fosfor sunt dispuse în format triunghiular și folosesc un ecran numit mască perforată pentru a separa zonele de fosfor individuale. O altă tehnologie folosită ar fi cea a grilei de deschidere (aperture grille), dezvoltată de Sony în tuburile sale Trinitron în care, pentru direcționarea fasciculelor de electroni către suprafața acoperită cu fosfor, sunt utilizate fire verticale. ViewSonic folosește în plus o tehnologie proprietară numită SonicTron care este bazată tot pe tehnologia grilei de deschidere.

BYTE: Ce presupune controlul ViewMatch?

Lohrke: Acesta este un produs nou, dezvoltat de noi, care le oferă utilizatorilor de monitoare ViewSonic posibilitatea de-a obține cea mai bună performanță de la propriile monitoare. Sistemul de calibrare al culorilor ViewMatch include un aparat de măsură a intensității luminoase care permite măsurarea luminozității de ieșire ecran și a intensității luminii din interiorul camerei. Un program de control al culorii vă ajută apoi să calibrați fin afișarea de pe ecran pe baza acestor măsurători.

Vă mulțumesc pentru timpul acordat și vă urez succes în afaceri!


BYTE România - septembrie 1997


(C) Copyright Computer Press Agora