Conferintă de presă IBM

Pe data de 29 septembrie, directorul departamentului PC din cadrul IBM România, domnul Paul Lefter, anunta noutătile pe care The Big Blue le-a rezervat pentru toamna acestui an. Acestea sunt cu adevărat remarcabile, întrutotul în spiritul devizei alese: "Differentiation beyond technology".

Dintre noile produse, cel mai important este IBM Netfinity 7000, lansat pe 23 septembrie, un server de aplicatii cu 4 x Pentium Pro 200/512-1024 kb si maximum 4 GB RAM, având o redundantă extremă la nivelul componentelor - discurile, sursele de alimentare, ventilatoarele - toate cu facilităti de hot-swap si beneficiind si de un adaptor pentru gestionare hardware. Serverul este disponibil atât sub formă de turn, cât si de rack (după îndelungi ezitări, modelul IBM a devenit standardul industrial de 19"), în acest ultim caz, IBM oferind o solutie completă: cablare, UPS, storage expansion, unităti de bandă DLT 35/70 si 8 mm 20/40 GB rack-abile. Acest server este proiectat si optimizat pentru Windows NT. La celălalt capăt al gamei, noul ThinkPad 770 nu este deloc mai putin impresionant: cu un display de 14.1" TFT si HDD de cel putin 3 GB (până la 5 GB), unitate video disc si Pentium MMX la 200/233 MHz, se clasează, fără îndoială, în topul celor mai atractive portabile. Nici vechile (un fel de-a spune, "vechile" însemnînd de acum un an…) servere (310,315, 325,330) nu au fost uitate, ele beneficiind de o reîmprospătare tehnologică de exceptie, cu P II, Fast Ethernet si RAID integrate !

În domeniul software se remarcă viziunea IBM centrată pe dezvoltarea si managementul retelei. IBM Netfinity Manager a fost îmbunătătit cu monitorizarea predictivă a erorilor (până la 24 de ore !) si cu integrarea completă cu Tivoli TME 10 si Microsoft SMS. Există, desigur, si IBM Netfinity Web Manager, IBM Capacity Management, APC PowerChute si traditionalele IBM PC Server Guide si IBM Anti-virus, dar a apărut si IBM Cluster Management, pentru Microsoft Server Cluster (Wolfpack) ! Aici s-a subliniat colaborarea care există actualmente între IBM si Microsoft si politica IBM de angajare pentru platforma Windows NT. Actualmente, a spus domnul director Lefter, cea mai mare investitie este în NT, iar strategia IBM pentru serverele PC este de a furniza o platformă completă pentru aplicatii care rulează sub Windows NT, cu o valoare adăugată pe termen lung. IBM a anuntat, deja, peste 100 de produse pentru mediul NT, incluzând DB2 Universal Database, MQSeries, Transaction Server, Communications Server, Tivoli TME 10, Lotus Domino.


(C) Copyright Computer Press Agora