RaRTel

Prezentare susținută de d-na Viorica Buzdugan,
Director General RaRTel S.A.

Acționarii societății sunt R.A. Radiocomunicații (38%), Telespazio SpA (25%), Telecom Italia (25%) și alții (12%). Avantajelor tehnologiei VSAT față de mijloacele terestre sunt: acoperirea, flexibilitatea, disponibilitatea, instalarea rapidă, costurile, calitatea comparabilă cu cea a F.O. prin folosirea corecției erorilor, controlul și managementul rețelei, consumul redus de energie, cheltuielile comparabile sau în unele cazuri mai mici decât pentru sistemele terestre, emergența.

Aplicațiile pe rețelele VSAT includ tranzacții interactive, transfer de fișiere, verificări cărți de credit, control inventar, puncte de vânzare (POS), bancomate (ATM), distribuție punct-multipunct, rezervări, servicii de conectare la rețele de date, poștă electronică, transmisii FAX de mare viteză, alternativa pentru telecomunicațiile terestre existente, supravegherea de la distanță a oricărui proces de execuție, situații de forță majoră.

Prezentarea a fost încheiată printr-o expunere a specificațiilor tehnice care au inclus rata de transmisie, frecvența, numărul de porturi, tipurile de interfețe, protocoalele permise, tipurile de antene.


Ziua comunicațiilor la CERF '98


BYTE România - iunie 1998


(C) Copyright Computer Press Agora