XEROX DocuPrint N32

Cristian Petrescu

Bătălia imprimantelor laser de rețea are un câștigător : XEROX DocuPrint N32

Fără îndoială că, în ultimii ani, am asistat la un adevărat "răz boi" pe piața producătorilor de im primante de rețea. Într-o lume în care viteza de mișcare este vitală în toate domeniile și mai ales în afaceri, marile firme producătoare de imprimante de rețea vin în întâmpinarea noilor cerințe ale momentului, creând modele tot mai performante. Cele două mari companii, ce își dispută în ultimii ani piața imprimantelor, sunt Xerox și Hewlett – Packard.

Nu cu mult timp în urmă, departamentele în care se cerea viteză mare de tipărire la o rezoluție de calitate, trebuiau să se limiteze la imprimantele laser de 24 ppm. Iar pentru viteze mai mari de tipărire se renunța la calitate și prețul era mult mai mare.

Apariția imprimantei de rețea Xerox DocuPrint N32 a bulversat piața imprimantelor alb-negru: rapiditatea, prețul competitiv și performanțele sale deosebite, iată atu-urile prin care această nouă imprimantă de rețea s-a impus cu rapiditate.

Noua imprimantă Xerox a doborât toate recordurile, depășind cu mult vitezele de tipărire de până acum. DocuPrint N32 ajunge la uimitoarea viteză de 32 ppm, la o rezoluție de 600 dpi, și toate acestea la un preț remarcabil.

Surprinzător este numărul mare de facili tăți standard incluse în preț.

Puterea de procesare este asigurată de un chip Intel 1960 de 66 MHz. Varianta standard a DocuPrint N32 include 12Mb RAM, placă de rețea Ethernet 10Base2 /10BaseT, card PostScript, fiind compatibilă atât PC cât și Apple.

Opțional, se poate livra o unitate duplex de tipărire faț㠖 verso cu totul revo luționară ce se fixează pe fața imprimantei mărind lățimea imprimantei cu numai 90 mm. Avantajul acestui sistem de tipărire este că, în loc să întoarcă foaia de hârtie pe interior, aceasta scoate hârtia afară, apoi o trage înăuntru și o tipărește pe cealaltă parte mărind astfel viteza de tipărire și anulând practic șansele de blocare a hârtiei în interiorul imprimantei.

Viteza de imprimare de 32 ppm a fost testată în laboratoare independente. Un do cument Word de 32 de pagini conținând text într-un format simplu a fost tipărit în 58 de secunde, și asta fără nici un rabat la calitate. Se obține o rezoluție de 600 x 600 dpi, la fel de bună ca la imprimantele de 24 ppm.

Experții și-au dat verdictul: cu asemenea dotări și performanțe, imprimanta de rețea Xerox DocuPrint N32 este ne-egalat.


BYTE România - septembrie 1998


(C) Copyright Computer Press Agora