Mobilitate Internet prin Ericsson

Daniel Moldovan
Ericsson lansează un nou telefon celular
care face Internet-ul și e-mail-ul mobile.

Desfășurată în ziua de 10 septembrie 1998, în sălile Seul și Mexic din complexul World Trade Center din București, conferința de presă susținută de firma de telecomunicații Ericsson Telecommunications România SRL a avut ca scop lansarea noului model de telefon celular ERICSSON SH 888 "care face Internetul mobil".

Conferința a fost deschisă de domnul Thomas Lundin, președinte al Ericsson Telecommunications Romania SRL, care a subliniat creșterea puternică a piețelor de desfacere ale companiei Ericsson în lumea întreagă. Astfel, în primele 6 luni de activi tate ale anului 1998, Ericsson a prezentat cele mai bune realizări avute vreodată: vânzările nete au crescut cu 14%, iar veni tul înainte de taxe, cu până la 24%.

Noii operatori au selectat Ericsson ca furnizor, atât pentru sistemele de telefonie fixă, cât și pentru sistemele de telefonie mobilă, în prima jumătate a anului fiind introduse noi produse Ericsson ce îmbunătățesc sistemele operatorilor de servicii Internet și a comunicării de date.

În continuare, a luat cuvântul domnul Antoniu Petrescu, vicepreședinte Ericsson Telecommunications România SRL, care a subliniat faptul că, pentru Ericsson Telecommunications România, 1998 a fost un an plin de realizări și schimbări majore.

Prima realizare a constituit-o semnarea unui contract cadru cu Romtelecom, prin care Ericsson a fost desemnată să instaleze 100.000 de linii telefonice pe an, pe o perioadă de 5 ani. De la începutul anului și până în prezent, Ericsson a semnat contracte cu Romtelecom pentru mai mult de 65.000 linii telefonice în diferite zone ale țării: Maramureș, Mehedinți, Argeș, Galați.

De asemenea, o comisie a Ministerului de Comunicații a desemnat compania Ericsson câștigătoare a unei licitații organizate de PHARE, la care au participat principalele companii de telecomunicații, în vederea introducerii unei rețele de acces radio în Delta Dunării. "Deosebirea care există între Ericsson și alte firme de telecomunicații o reprezintă oferta de proiecte la cheie față de cea de o simplă instalare de linii de comutație" a declarat domnul Antoniu Petrescu.

La 1 august 1998, Ericsson și-a deschis al 23-lea centru de cercetare-dezvoltare în domeniul software în București, deoarece România a dovedit că poate oferi un cadru politic stabil, personal cali ficat și, nu în ultimul rând, potențial economic. Acest nou departament are acum un total de 20 de angajați, iar până la sfârșitul anului 1999 se prevede dublarea personalului.

Fiind o companie locală în plină dezvoltare, Ericsson România a semnat un contract cu firma de construcții Era Bau pentru clădirea unui nou sediu de aproxi mativ 10.000 m2. Construcția va fi terminată la sfârșitul anului 1999. Investiția totalizează aproximativ 15 milioane dolari și va fi finanțată de compania austriacă Immoconsult Leasing.

În continuare, domnul Henric Ungh, product marketing manager pentru Europa de Est al Ericsson Mobile Communications AB, a prezentat un istoric al firmei Ericsson, subliniind că în România, activitatea companiei Ericsson s-a remarcat pentru prima dată în perioada interbelică, mai exact în 1920 și a reintrat pe piața românească în 1994 prin deschiderea unei companii locale ce numără astăzi mai mult de 200 de angajați și peste 1000 de colaboratori. Activi tățile cuprind rețelele fixe și mobile, cât și telefoanele mobile, centrale telefonice private și comunicații electronice militare.

Finalul a fost dedicat prezentării noului telefon mobil Ericsson SH 888.


BYTE România - octombrie 1998

(C) Copyright Computer Press Agora