S&T și Siemens

Daniel Moldovan
Un parteneriat strategic în Europa de Sud-Est

Desfășurată în data de 21 septembrie, anul curent, conferința de presă S&T - Siemens a avut ca scop anunțarea semnării contractului de cooperare pe termen lung dintre companiile S&T System Integration & Technology Distribution AG (S&T) și Siemens Nixdorf (SNI). Scopul declarat al celor doi parteneri este unul cu orientare strategică și anume acela de-a atinge poziția de lideri pe piața de calculatoare și IT din Slovacia, Bulgaria și România, aflată într-o expansiune rapidă.

S&T, cu sediul central în Viena, este o companie cu deschidere internațională, care din 1993 a inclus în sfera afacerilor sale piețele în curs de formare din Europa de Est. Recunoscută ca integrator de sisteme, S&T furnizează clienților săi sisteme IT profesionale, aparatură medicală, aparatură de măsură și control. Portofoliul de produse oferit de S&T este completat de mentenanța și serviciile oferite.

În anii din urmă, S&T a reușit să-și construiască o poziție puternică pe piața din Slovacia, Bulgaria, România, Ucraina, Moldova și Iugoslavia, furnizând clienților săi soluții complete cu o proiectare optimă. Clienții vizați de S&T sunt întreprinderile mari din domeniul telecomunicațiilor, al producției și distribuției energiei, cel al industriei și din domeniul bancar și guvernamental (administrație, spitale). Soluțiile S&T se bazează pe tehnologii și produse ale celor mai importanți producători, cum ar fi Microsoft, Hewlett-Packard, Oracle, EMC2, SAP la care se adaugă acum numele SIEMENS NIXDORF. În plus, S&T acordă clienților săi suport pentru întreținerea și operarea echipamentelor, consultanță și organizează cursuri de instruire.

Primele succese împreună

S&T are în prezent 218angajați. În anul fiscal 1997 a realizat venituri totale de 381 milioane ATS. Prin cooperarea cu SNI, cel mai mare producător european de IT, S&T preconizează o creștere semnificativă a cifrei sale de afaceri până în anul 2000.

La rândul său, prin cooperarea cu S&T, Siemens Nixdorf își extinde infrastructura de distribuție și service din Slovacia, Bulgaria și România, țări în care preconizează o creștere accelerată a segmentelor de piață pe care le deține.

Cele două firme au înregistrat deja primele succese de la începerea colaborării. Prin Creditanstalt România, pentru care au livrat PC-uri și servere, și Banca Naționa lă din Slovacia, pentru care este în curs de implementare o soluție de securitate, au fost câștigați clienți de mare importanță.

Pe lângă aceste informații, trebuie amintit că începând cu data de 16 iulie 1998, S&T System Integration&Technology Distribution AG (cos SNTS) este cotat la bursă.

SNI și S&T în România

Prin intermediul cooperării anunțate recent, SNI va participa cu oferta sa de PC-uri, notebook-uri, servere Intel-Primergy și know-how al soluțiilor, la proiectele IT corespunzătoare infrastructurii existente a S&T.

Service-ul și întreținerea tuturor echipamentelor instalate vor fi executate de către echipele de service ale S&T, instruite de SNI.

Îmbinarea dintre produsele de cea mai bună calitate ale SNI și prezența pe fiecare din piețele menționate a S&T constituie pentru ambele firme un atu important, în strădania lor de a ocupa o parte cât mai însemnată a pieții IT din România, aflată într-o puternică dezvoltare.

În ceea ce privește compania Siemens Nixdorf, ea este cel mai mare furnizor de produse IT și soluții din Europa. În anul fiscal precedent, compania a realizat la nivel mondial, comenzi în valoare de 15,9 mi liarde DM și venituri de 15,4 miliarde DM. Firma are aproximativ 36.000 de angajați, fiind prezentă în 58 de țări ale lumii.


BYTE România - octombrie 1998

(C) Copyright Computer Press Agora