EVENIMENT,  BYTE România, Noiembrie 1998      

Comunicat de presă

PC Magazine România - o nouă revistă
lansată de Computer Press AGORA

Târgu-Mureș, 1 noiembrie 1998 - Computer Press AGORA dorește să atragă utilizatorii sistemelor de calcul și de comunicații, prin informații de ultimă oră despre produse și servicii destinate unui segment larg de utilizatori. În acest scop, în luna decembrie, va fi lansată publicația PC Magazine România, o revistă dedicată utilizatorilor din domeniul TI&C, editată sub licență Ziff-Davis Inc.

Într-un domeniu în care tehnologia se schimbă extrem de rapid, în care lunar sunt lansate pe piață peste 1000 de noi produse, cumpărătorul este adesea copleșit de bogăția ofertei și pândit de riscul de a face o alegere greșită. Cu atât este mai grea situația celor care trebuie să recomande mărci sau produse în vederea unor achiziții importante. PC Magazine România vine în ajutorul cumpărătorului și a consultantului, oferindu-le tot ce este necesar pentru a se orienta printre produsele și tehnologiile informatice de ultimă oră. Articolele de prezentare și evaluare, testele de laborator și analizele comparative, opiniile unor experți recunoscuți precum și prezentarea într-o manieră accesibilă a celor mai moderne tehnologii, toate acestea fac din cititorii revistei PC Magazine România cumpărători și utilizatori avizați, capabili să aleagă produsele și tehnologiile cele mai potrivite pentru problemele concrete cu care se confruntă.

Cu 22 de apariții pe an, un tiraj mediu pe apariție de 1.200.000 de exemplare și o audiență globală de peste 6 milioane de cititori, PC Magazine este revista de specialitate cea mai citită de pe glob. Popularitatea sa este dovada cea mai elocventă a calității și utilității informațiilor pe care le furnizează număr de număr. PC Magazine România va urma linia publicației americane, din care va prelua cele mai interesante prezentări și teste, informație care va fi completată și adaptată necesităților curente ale pieței românești, constituindu-se într-o veritabilă oglindă a pieței autohtone de specialitate.

Fuzionarea revistelor PC Report și BYTE România

Computer Press AGORA a decis fuzionarea revistelor proprii pentru domeniul TI&C, PC Report și BYTE România. Noua revistă, care va apare în luna decembrie 1998 într-o prezentare grafică deosebită, va conține secțiunile principale care au dus la succesul celor două reviste de până acum și se va numi PC Report & BYTE. Păstrând structura anterioară a revistei PC Report, în urma fuziunii se va consolida și se va îmbogăți conținutul revistei, punându-se un accent deosebit pe noile tendințe și tehnologii și pe rețelele de transmisie a datelor și Internet. PC Report & BYTE devine astfel singura revistă din România care se adresează proiectanților de echipamente, inginerilor de sistem, analiștilor și programatorilor, managerilor de sisteme informatice, celor care concep strategii și iau decizii privind achiziția de echipamente, sisteme, aplicații și tehnologii în informatică și comunicații digitale. Revista se adresează în aceeași măsură studenților și cadrelor didactice din învățământul superior unde se pregătesc specialiștii de mâine.

PC Report & BYTE vine în sprijinul specialiștilor actuali sau în devenire, implicați în industria românească de TI&C - domeniu recunoscut ca fiind de importanță strategică pentru România - prin publicarea de articole despre tehnici de programare, algoritmi, principii și tehnici de proiectare, optimizare și metode de testare a calității. O atenție deosebită se pune și pe modul în care noile tehnologii pot fi aplicate în practică, prin prezentarea avantajelor și dezavantajelor pe care le implică o soluție sau alta, prin prezentarea tehnologiilor care urmează a fi lansate pe piață și cu care sistemele informatice implementate vor trebui să fie compatibile, prin prezentarea unor cazuri și situații reale și a învățămintelor care rezultă din implementarea unor soluții similare. Fiecare număr este însoțit de un supliment PC CONCRETe care cuprinde probleme propuse și rezolvări concrete din domeniul utilizării calculatoarelor.

Decizia de fuzionare a revistelor PC Report și BYTE România are la bază modificările din ultimul timp apărute în peisajul presei mondiale de specialitate IT&C. La 5 mai 1998, McGraw-Hill anunța decizia de a vinde companiei CMP Media Inc., divizia sa de publicații de tehnologie și laboratoarele de testare. Cu alte cuvinte CMP Media a cumpărat revistele BYTE, Data Communications, LAN Times, tele.com și laboratoarele NSTL. La acea dată Computer Press AGORA deținea licențele pentru publicarea în limba română a revistelor BYTE și LAN Times. După cum era și firesc, în urma achiziției, contractele de licență au fost transferate către noul proprietar al revistelor, CMP Media. La scurt timp după achiziție CMP Media a anunțat suspendarea temporară, începând cu luna iulie, a ediției americane a revistei BYTE, urmând să relanseze acest titlu în această toamnă, într-o nouă concepție editorială și cu un conținut restructurat.

Din dorința de a nu priva cititorii români de informația de ultimă oră atât de necesară într-un domeniu cu o dinamică extrem de accentuată, Computer Press AGORA a decis publicarea ediției românești BYTE România fără nici o lună de întrerupere pînă la relansarea noii ediții americane. Din păcate noua ediție americană nu a fost lansată în această toamnă fiind amânată pentru o dată încă neprecizată. Mai mult, CMP Media a decis încetarea publicării revistei LAN Times începând din luna noiembrie. Ținând cont de aceste modificări, Computer Press AGORA a decis fuzionarea revistelor PC Report și BYTE România sub titlul PC Report & BYTE.

PC Report este o revistă editată de Computer Press AGORA și este publicația de specialitate TI&C cu cea mai lungă istorie de pe piața românească, revista apărând fără întrerupere, lună de lună, din octombrie '92. Adresată inițial utilizatorilor de calculatoare, revista a fost poziționată ulterior ca revistă dedicată proiectanților de sisteme și aplicații în domeniul tehnicii de calcul. Timp de peste 6 ani revista a constituit un adevărat barometru al pieței românești TI&C.

BYTE România este o revistă editată de către Computer Press AGORA și apare în mod regulat de 3 ani și jumătate, lansarea revistei avînd loc în mai '95, și este cea mai apreciată revistă românească din domeniul integrării tehnologiilor informaționale. Din luna mai '98 revistei i-a fost adăugată secțiunea permanentă LAN Times România, revistă de comunicații digitale și aplicații distribuite.

PC Magazine este o revistă de specialitate aparținând grupului Ziff-Davis Inc. Alte publicații Ziff-Davis care se adresează aceleiași piețe sunt: PC Computing, PC Week, Computer Shopper, Easy PC, Computer Gaming World, Windows Sources, ComputerLife, Inter@ctive Week, PC Direct și Sm@rt Reseller.

BYTE și LAN Times sunt reviste de specialitate aparținând grupului CMP Media Inc. Alte publicații CMP Media care se adresează aceleiași piețe sunt: Data Communications, Tele.com, EE Times, Electronic Buyers News, Computer Reseller News, Computer Retail Week, VAR Business, InformationWeek, InternetWeek, Network Computing, HomePC și Windows Magazine.

Computer Press AGORA, liderul presei de specialitate din domeniul TI&C din România, este o companie privată româno-germană înființată în 1995. Principalele publicații de specialitate editate sunt revistele de calculatoare PC Report, BYTE România, CAD report, Gazeta de Informatică, agora On line și Expo report, fiecare revistă fiind lideră pe segmentul de piață corespunzător. Din luna decembrie '98 Computer Press AGORA va fi prezentă pe piață și cu revista PC Magazine România.

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați la:

Computer Press AGORA
Str. T. Vladimirescu 63/9
O.P. 172/1
4300 Tg. Mureș
Tel.: 065-166516
Fax: 065-166290
E-mail: office@agora.ro
http://www.agora.ro

(C) Copyright Computer Press Agora

Cuprins BYTE România, Noiembrie 1998     Computer Press Agora HOME


BYTE Ro HOME       Pentru comentarii contactati   webmaster@byte.ro